Hrana za učinkovitejši imunski sistem

  • December 12, 2020
  • 95
  • 0
  • 0

  • Hrana za učinkovitejši imunski sistem

Hrana za učinkovitejši imunski sistem

Dejstvo je, da pri zdravih in aktivnih celicah, ki učinkovito proizvajajo energijo, obstaja veliko manjše tveganje, da pride do infekcije in napadov, kot pri slabih, neučinkovitih in počasnih celicah.
Če malo razmislite o tem, boste uvideli smisel.
Poleg tega naš imunski sistem temelji na celicah, "bojevnikih" našega imunskega sistema. Tako kot pri vseh celicah, je tudi učinkovitost celic "bojevnikov" neposredno povezana z njihovo sposobnostjo prepuščanja hranljivih snovi v celico in izločanja odpadkov iz nje.
Vse to pa je neposredno povezano s celičnimi ovojnicami – membranami.

Prvi korak

V prvi vrsti je potrebno celicam omogočiti vse pomembne hranljive snovi, ki podpirajo zdravje in učinkovito delovanje celične ovojnice.
Lipidi in steroli v polnovrednih žitaricah ter Omega-3 maščobne kisline v ribah imajo bistveno vlogo pri sestavi in delovanju celične ovojnice in same celice.
Vključevanje več polnovrednih žitaric z neobdelanimi otrobi in rib v prehranjevanje, ter vsakdanje uživanje dodatkov prehrani Tre-En-En žitnih koncentratov in Omega-3 predstavlja odlično rešitev za doseganje te nujne potrebe.
Fitonutrienti (hranilne snovi rastlinskega izvora) imajo močan vpliv v biokemiji našega imunskega sistema.
Številni fitonutrienti so zaščitne hranljive snovi in imajo aktivno vlogo pri preprečevanju nastanka bolezni. Drugi fitonutrienti pa medsebojno delujejo neposredno z imunskim sistemom in tako vplivajo na njegovo moč.
Karotenoidi so popolni primer bistvenih fitonutrientov, ki uravnavajo delovanje imunskega sistema. 

Drugi korak

Zato je drugi korak usmerjen v omogočanje celotnega spektra karotenoidov vsak dan, saj le-ti uravnavajo delovanje imunskega sistema.
V sadju in zelenjavi se nahaja najpopolnejši spekter antioksidantov za dvig imunskega sistema. To so snovi, ki sadju in zelenjavi dajejo intenzivne barve: rdeča, zelena, rumena, vijolična itd.
Uvrščamo jih v maščobah topne karotenoidne snovi in v vodotopne flavonoidne snovi.
Prva skupina so Karotenoidi, ki delujejo kot naravni spodbujevalci imunskega sistema.
Ameriško ministrstvo za kmetijstvo (USDA) je v raziskavi, ki jo je objavilo v The American Journal of Clinical Nutrition, ugotovilo, da karotenoidi, če jih uživamo skupaj, v obliki »karotenoidnega kompleksa«, močno sinergično učinkujejo na dvig imunskega sistema.
Že samo v 20 dneh rednega uživanja skupka karotenoidnih snovi se imunski sistem okrepi za 37%, poveča pa se tudi število imunskih celic.
Druga skupina so v vodi topne flavonoidne snovi ( barvila živil, ki so vijolično obarvana).
Te ščitijo naš vodni del telesa, ter zavirajo razvoj virusov in sposobnost pritrjevanja bakterij zlasti v sluznici sečevoda in mehurja.

Najlažji način zavedanja pomembnosti dobrega prehranjevanja na imunski sistem je spoznanje, da ima pomanjkanje kateregakoli bistvenega vitamina ali minerala vedno za posledico oslabitev imunskega sistema.
Pravzaprav je oslabljen imunski sistem, še vedno eden prvih znakov pomanjkanja določene hranljive snovi.

Tretji korak

Zato je tretji korak namenjen krepitvi temeljev vašega imunskega sistema, hkrati pa svojemu telesu ponudite vse bistvene hranljive snovi, ki jih potrebuje.
Formula IV predstavljata odličen način, da to naredite. Ta izdelek omogoča pravšnjo količino in raznovrstnost hranljivih snovi, zaradi katerih vaše telo in imunski sistem lahko delujeta najboljše.

Razumeti moramo tudi, da snovi iz hrane, če bi jih jemali posamezno, nimajo enakega učinka, kakor če delujejo skupaj, torej sinergično.
Če bi uživali na primer samo borovnice ali samo korenje, bi vseeno zboleli.
Pomembno je torej uživati raznovrstno zdravo, polnovredno hrano in sestaviti popolnoma uravnotežen obrok.
Če tega ne zmoremo, uporabimo ustrezno 100% naravno prehransko dopolnilo, ki je biokompatibilno.


imunski sistem

Napiši komentar

Note: HTML ne bo preveden!

Sorodni izdelki


Naravni antioksidant kompleks

Naravni antioksidant kompleks

Naravni antioksidant kompleksNaravni antioksidant CAROTENOID COMPLEXNič sintetičnega! Ne vsebuje GSO - gensko spremenjenih organizmov.Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil al..

54.74€

Naravni multivitamini kompleks

Naravni multivitamini kompleks

Naravni multivitamini kompleksNaravni multivitamini kompleks FORMULA 4Nič sintetičnega! Ne vsebuje GSO - gensko spremenjenih organizmov.Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil ..

46.87€

Naravna OMEGA 3 kapsule

Naravna OMEGA 3 kapsule

Naravna omega 3 kapsuleNaravna omega 3 kapsule SALMON OIL Plus  Nič sintetičnega! Ne vsebuje GSO - gensko spremenjenih organizmov.  Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, s..

33.95€