5 živil, ki pomagajo pri spomladanski alergiji

5 živil, ki pomagajo pri spomladanski alergiji

5 živil, ki pomagajo pri spomladanski alergiji

Pomlad je pred vrati in bliža se sezona srbečih oči, ter nosnega izcedka.
Razmislite o dodajanju teh predlaganih živil v vašo prehrano, saj lahko zmanjšate simptome, ki povzročajo draženje in vnetja.

Podpredsednik ameriške fundacije za astmo in alergijo Mike Tringale je dejal, da je zdrava in uravnotežena prehrana v prvi vrsti najvažnejša v boju proti spomladanski alergiji.

Spomladanska alergija je genetska bolezen imunskega sistema. Toda še predno razmišljate o uporabi medicinskih zdravil, je resnično pomembno, da že pred začetkom težav, začnete z zdravo in uravnoteženo prehrano, saj vam bo pomagala, tudi na drugih področjih za vaše zdravje.

Študije kažejo, da lahko prehrana z visoko vsebnostjo antioksidantov - karotenoidov in Omega 3 občutno zmanjša težave povezane s spomladanskimi alergijami.
Študija iz leta 2007, v katero so bili vključeni otroci iz grškega otoka Kreta, ki so že pred pomladjo jedli samo mediteransko prehrano:
- veliko svežega sadja in zelenjave
- ribe,
- olivno olje,
- oreščke,

je pokazala da so imeli bistveno znižan razvoj spomladanskih alergij in simptomov astme.
»Alergije namreč povzročajo vnetje tkiv, ki obdajajo nos in grlo. Uživanje živil, ki zmanjšajo vnetje, pa bo privedlo do manjših vnetnih reakcij« pravi Tringale.

Oreščki, predvsem oreh, so v tem primeru poleg mediteranske prehrane, odlična izbira. So zdrav prigrizek ki vsebuje veliko organskega magnezija in naraven vitamin E.
Magnezij ščiti pred piskajočim zvokom, ki spremlja astmo, vitamin E pa kot antioksidant krepi imunski sistem, ter telo ščiti pred prostimi radikali, ki povzročajo poškodbe tkiv in vnetja.
»Vendar ne pretiravajte z oreščki saj vsebujejo dosti maščobe, še posebej, če se borite s svojimi kilogrami« opozarja Tringale.


Add Comment