Certifikati za izdelke, SAB

CERTIFIKATI za izdelke

 
 skupina znanstvenikov sab neolife
 
SAB - Znanstveno svetovalni odbor NeoLife - Golden Neolife Diamite
                                VIDEO - SAB - Znanstveno svetovalni odbor NeoLife 
Prehranska dediščina
NEOLIFE-ov Znanstveno-svetovalni odbor (SAB), ki ga je leta 1976 ustanovil dr. Furst se nahaja na čelu svetovne mreže vodilnih znanstvenikov in raziskovalcev. Znak SAB-a zagotavlja najboljše, najbolj varne in najbolj učinkovite izdelke na svetu.
UGLEDEN
NEOLIFE-ov sloves za znanstveno odličnost seže tako daleč, da so naše izdelke uporabili raziskovalci tako uglednih institucij, kot so Ministrstvo za kmetijstvo ZDA, UNESCO in pomembne univerze in znanstvene ustanove po svetu.
Zaradi močnega vpliva na znanstvenem področju družba NEOLIFE vsako leto v sodelovanju z Zdravstveno knjižnico Stanfordske Univerze pripravi serijo predavanj dr. Arthurja Fursta o prehrani in preprečevanju bolezni. V sodelovanju z Univerzo v San Franciscu pa NEOLIFE vsako leto podeli štipendijo Arthurja Fursta.
Zahvaljujoč tem aktivnostim, NEOLIFE spreminja način skrbi za zdravje in preprečevanja bolezni s prehrano, in nudi aktivno podporo znanstvenikom in zdravnikom.
AKTIVEN
Člani Znanstveno-svetovalnega odbora vodijo vrhunske raziskave in obiskujejo mnoge svetovno pomembne znanstvene konference in seminarje, na katerih pogosto predstavljajo NEOLIFE-ove raziskave.
OBJAVLJEN
Člani Znanstveno-svetovalnega odbora redno objavljajo svoje članke o raziskavah naših izdelkov v vodilnih znanstvenih revijah, kot so Journal of the American College of Nutrition, International Journal of Toxicology, FASEB Journal in American Journal of Clinical Nutrition.
 
Dr. Arthur Furst (1914 - 2005)
SAB Founding Member Emeritus,
Ph.D., Sc.D., D-A.T.S.
Toksikolog, farmakolog
Član desetih znanstvenih združenj, svetovalec Svetovne zdravstvene organizacije (WHO)
Ustanovni in častni član Znanstveno-svetovalnega odbora (SAB), Ph.D., Sc.D., D-ATS, toksikolog, farmakolog, član desetih znanstvenih združenj, svetovalec Svetovne zdravstvene organizacije (WHO)
Dr. Arthur Furst je bil mednarodno priznan kot pionir v toksikologiji in raziskovanju raka, ustanovil je Stanfordski laboratorij za onkološko kemoterapijo in bil kar 50 let na čelu znanstvenih raziskovanj za onkološko kemoterapijo. Njegova odkritja so tlakovala pot NEOLIFE-ovim izdelkom.
    Dr. Arthur Furst je deloval, kot Član NEOLIFE-ovega Znanstveno-svetovalnega odbora 25 let. Upokojil se je januarja 2000, ko je imel 85 let. Dr. Furst je ohranil stik z NEOLIFE in se redno dobival s člani SAB-a do svoje smrti, decembra 2005. Magistriral je na področju kemije in matematike v Los Angelesu na Univerzi v Kaliforniji, doktoriral iz kemije na Univerzi v Stanfordu in postal doktor znanosti na Univerzi v San Franciscu. Deloval je na univerzah v Stanfordu, San Franciscu in Los Angelesu. Iz akademskega življenja se je umaknil leta 1980, vendar je še naprej ostal dejaven. Z odlikovanjem, ki ga ima manj kot sto znanstvenikov na svetu, je bil znova potrjen kot diplomant Akademije toksikoloških znanosti.
    V akademskih krogih je dobro poznan po svojih znanstvenih dosežkih v toksikologiji in na področju raziskav raka. Bil je pionir raziskovanja spojin, še preden sta bila ustanovljena Ameriško združenje raka in Inštitut za raka. Bil je ustanovitelj Laboratorija za kemoterapijo na Stanfordu.
 
Dr. John R. Miller
Produktni tehnolog, raziskovalec, član newyorške Akademije znanosti in Združenja kemikov v kozmetični industriji
Izkušnje Johna Millerja na področju razvoja izdelkov in tehnologije segajo v leto 1966, ko je začel kot inženir elektronike v Silicijevi dolini v Kaliforniji. Po kratkem obdobju v NASI (National Aeronautics and Space Administration), v kraju Moffet Field v Kaliforniji, se je preusmeril v razvoj izdelkov. Njegove izkušnje, ki so ga privedle do pozicije podpredsednika za znanost, tehnologijo in marketing, vključujejo tudi administracijo proizvodnje, razvijanje izdelkov na državni in mednarodni ravni ter vpletenost v mednarodne raziskave in trženje za družbo NEOLIFE International.
V več kot štiridesetih letih dela je John Miller pripravil, razvil in postavil na trg več kot 500 izdelkov v več kot 50 državah. Z namenom zaščite interesov družbe NEOLIFE in njenih članov tesno sodeluje s Svetom za odgovorno prehrano (CRN) v Washingtonu in z Zvezo za direktno prodajo (DSA). Poleg tega je tudi član newyorške akademije znanosti in Združenja kemikov v kozmetični industriji.
    John Miller svojo pozornost nenehno usmerja na vprašanja o neposredni prodaji izdelkov za zdravje, še posebej na vprašanja o zakonskih predpisih za izdelke, na zdravstveno osveščanje, zaščito svobode izbiranja in zaščito našega okolja, hkrati pa je strokovnjak za zaščito pitne vode. John Miller je tudi odličen govorec, ki strokovne znanstvene pojme izrazi v lahko razumljivem jeziku.
 
Dr. Fred G. Hooper, Ph.D.
Biokemik, nutricionist, pomemben raziskovalec izdelkov, pisatelj in predavatelj
Dr. Hooper je diplomiral iz biologije, kemije in matematike na Univerzi Stephen F. Austin v Teksasu in doktoriral iz biokemije in prehrane na Univerzi Texas A&M. Raziskave za postdoktorski študij je opravil na Inštitutu za biomedicinske raziskave na Univerzi v Teksasu.
    Dr. Hooper je strokovnjak za človeško prehrano in biokemijo ter izvrsten govorec. Biokemijo je poučeval na Oddelku za biokemijo in prehrano Univerze A&M v Teksasu, biologijo, kemijo in splošne znanstvene predmete pa v srednji šoli.
    Pohvali se lahko s številnimi znanstvenimi članki, študijami, povzetki in razpravami s področja prehrane. Dr. Hooper je član Znanstveno-svetovalnega odbora od leta 1984 in po vsem svetu predava o prehranjevanju in prehranskih dopolnilih.
    Sodeloval je pri številnih raziskavah o vitaminih, hormonih, lipidih in aminokislinah ter je priznan raziskovalec izdelkov. Veliko prispeva k poglobljenemu poznavanju zapletenega mehanizma človeške celice. Dr. Hooper želi potrošnikom ponuditi preproste in jasne informacije, ki jim pomagajo pri zavestnem odločanju o svojih prehranskih potrebah.
    Njegovo delo je usmerjeno predvsem v razumevanje sinergičnega delovanja tisočerih različnih hranljivih snovi iz naravnih polnovrednih živilih pri obnavljanju celic ter mehanizma, po katerem prehranska dopolnila lahko zagotovijo optimalno prehranjevanje na celični ravni. S tem pa se lahko izboljša zdravje in podaljša življenjska doba.
 
Dr. Laszlo P. Somogyi, Ph.D.
Prehranski znanstvenik, nutricionist, član Inštituta živilskih tehnologov
Dr. Somogyi je svetovalec in član Panožnega svetovalnega odbora na Oddelku za živilske vede in prehrano na Kalifornijski Univerzi v Davisu. Diplomiral je na Fakulteti za kmetijske vede v Budimpešti, magistriral in doktoriral pa na Univerzi Rutgers v New Jerseyu. Postdoktorski študij je zaključil na kalifornijski Univerzi v Davisu.
    Dr. Somogyi je delal 30 let v živilski industriji in deloval kot višji znanstvenik na področju prehrane v ustanovi SRI International (nekdanji stanfordski raziskovalni inštitut). Pridobil si je bogate izkušnje s področja razvoja izdelkov, hrane in pijače, sestavin in dopolnil, biologije, proizvodnje in uporabe sadja ter zelenjave.
    Dr. Somogyi je avtor več kot 50 znanstvenih razprav. Prispeval in skrbel je za redakcijo številnih učbenikov za prehranske vede in živilsko tehnologijo. Bil je v uredniškem odboru Kritične revije za prehranske vede in prehrano ter vodil raziskovalne projekte za Upravo za hrano in zdravila Združenih držav Amerike (FDA).
    Dr. Somogyi je mentor Inštituta živilskih tehnologov (IFT), bivši predsednik in pomemben član North California Chapter, član Ameriške zveze kemikov za žita in Ameriškega društva kemikov za olja.
 
Dr. Arianna Carughi, Ph.D., C.N.S.
Prehranska znanstvenica, članica Stanforda
Dr. Carughi je diplomirala iz biologije ter ekologije in ohranjanja narave na Vassar Collegeu. Iz človeške prehrane je magistrirala na kolumbijski Univerzi, iz prehranskih ved pa je doktorirala na kalifornijski Univerzi v Berkeleyu. Dr. Carughi se ponaša tudi z nazivom mentorica na Stanfordski Univerzi, ki ga je dobila za svojo postdoktorsko raziskavo, ter z nazivom uradne strokovnjakinje za prehrano (C.N.S.), ki ga podeljuje American College of Nutrition. Dr. Carughi, dobitnica štipendije Mednarodnega izobraževalnega inštituta, je prejemnica številnih štipendij in priznanj, med katerimi sta Neizer Fellowship na Stanfordski Univerzi in subvencija Državnega inštituta za varovanje zdravja (NIH) za eksperimentalno prehrano.
    Dr. Carughi je objavila in predstavila vrsto svojih raziskav v številnih znanstvenih revijah in na prestižnih znanstvenih kongresih. Pri svojem delu raziskovalke živilske biokemije na Univerzi Kolumbija v Berkeleyu in na Stanfordski Univerzi se posveča predvsem vlogi, ki jo imajo hranilne snovi pri rasti in razvoju.
    Tekoče govori angleško, špansko in italijansko ter ima veliko stikov z znanstveniki po vsem svetu. Dr. Carughi je trdno prepričana, da je temeljno poslanstvo znanstvenih raziskav oblikovati nove izdelke, ki lahko ljudem resnično izboljšajo življenje.
 
Dr. David Shepherd, Ph.D.
Mikrobiolog, biokemik, strokovnjak na področju prehranske tehnologije in fitokemije
Dr. Shepherd je diplomiral na Univerzi v Durhamu (Velika Britanija), magistriral in doktoriral pa je iz mikrobiološke biokemije na Univerzi v Manchestru. Postdoktorski študij iz mikrobiološke encimiologije je dokončal na kalifornijski Univerzi v Davisu.
    V svojih več kot 20-letnih izkušnjah se dr. Shepherd, priznan biokemik in strokovnjak za fitokemikalije, lahko pohvali s 16 znanstvenimi publikacijami, 12 patenti in bogatimi izkušnjami kot direktor za hranilne pijače na svetovni ravni, na več kot 40 mednarodnih trgih v enem izmed največjih živilskih podjetij na svetu.
    Dr. Shepherd ima bogate izkušnje na področju proizvodnje ter se lahko pohvali s številnimi sodelovanji z znanstveniki in tehnologi po vsej Evropi. Velja za avtoriteto na vseh področjih živilske tehnologije, od živilske biokemije in surovin do razvoja, proizvodnje in distribucije živil ter pijač. Dobro pozna zgodovino polnovrednih živil, razvoj globalne dobave hrane ter mehanizmov sodobnih tržnih trendov, ki vplivajo na raznolikost in razpoložljivost raznovrstnosti živil.
    Dr. Shepherd je prepričan zagovornik naravnega pristopa do zdravja in dolgega življenja ter trdno verjame, da je dopolnilna prehrana bistvenega pomena za dolgo in trdno zdravje.
 
Dr. Diane Clayton,
Biokemičarka, nutricionistka, zdravstvena strokovnjakinja
Dr. Clayton je diplomirala iz biokemije na Univerzi v Bathu v Veliki Britaniji in doktorirala na švicarski Univerzi v Freiburgu. Ima bogate mednarodne izkušnje na področju raziskovanja in razvoja v prehranski in zdravstveni industriji.
    Dr. Clayton je v zgodnjih raziskavah preučevala učinke predelanih živil na metabolizem elementov v sledovih, predvsem cinka in železa. Kasneje je delala kot direktorica za zdravje in funkcionalno prehrano v enem izmed vodilnih podjetij za zdravstveno varstvo potrošnikov. V tem času je dr. Clayton vodila ekipe za raziskave sestavin in razvoj izdelkov, vključno z izdelki za nadzor telesne teže, športnimi in hranilnimi napitki ter prehrano dojenčkov in porodnic.
    Dr. Clayton ima mnogo objav in lastnih patentov, v zadnjem času se je uveljavila kot zdravnica zdravstvene prehranske terapije in fitoterapije. Dr. Clayton močno verjame v vlogo in pomen komplementarne medicine, kot del celovitega pristopa k zdravju. Ima veliko poznanstev v mednarodni znanstveni skupnosti in je članica številnih prehranskih raziskovalnih društev, kot tudi Mednarodnega združenja za preučevanje maščobnih kislin in lipidov.
    Tekoče govori angleško, francosko in nemško. Dr. Clayton meni, da izobraževanje o prehrani igra ključno vlogo v naši globalni skupnosti in tako omogoča posamezniku pravilno odločanje glede izbora hrane in načina življenja.
 
Dr. Mark Lowman
Direktor razvoja novih izdelkov, član Ameriške farmacevtske zveze
Mark Lowman se je izobraževal na področju bioloških znanosti, svojo kariero pa je začel z raziskovanjem in razvojem fitohranil ter se specializiral na področju alternativnih sistemov dovajanja hranil za hortikulturo in posebno kmetijsko industrijo. V svojem delu se je osredotočil na razvoj polimernih premazov in filmov ter njihovo uporabo, da bi ustvaril formulo za postopno sproščanje.
    Poleg razvoja izdelkov je Mark Lowman postal strokovnjak za sisteme nadzora in jamstva kakovosti. Globoko je prepričan v pomembnost dobre prehrane, ki vodi do dobrega zdravja. To prepričanje in njegovo delo s fitohranili ga je vodilo do raziskovanja na področju človeške prehrane. Od leta 1995 naprej je Mark Lowman pomemben del NEOLIFE-ove ekipe za razvoj izdelkov, ki sledi ustaljenim smernicam za izdelavo novih izdelkov, in vodi testiranje izdelkov z namenom ponuditi najboljše izdelke NEOLIFE-ovim uporabnikom.
    Njegove izredne sposobnosti v laboratoriju in proizvodnji so obrodile leta uspešnega dela z NEOLIFE-ovim Znanstveno-svetovalnim odborom. Napredne koncepte o izdelkih jim je uspelo preoblikovati v funkcionalne gotove izdelke, ki jih proizvajajo in prodajajo po celem svetu.
    Mark Lowman je močno prispeval k razvoju številnih NEOLIFE izdelkov, vključno s kapsulami Tre-en-en, izdelki za nadzor telesne teže GR2 Control, Omega-3 Salmon Oil Plus... Je član Inštituta živilskih tehnologov, Ameriškega združenja kemikov in Ameriškega biološkega inštituta. Služboval je v Odboru za botanične standarde kakovosti pri Svetu za odgovorno prehrano.
 
Dr. Liz Applegate
Ph.D., Znanstvenica na področju prehrane, športna nutricionistka
Dr. Applegate je diplomirala iz biokemije ter doktorirala iz znanosti o prehrani na UC Davis, University of California  Univerza Davis v Kaliforniji). Na isti univerzi je sedaj članica Oddelka za prehrano, ugledna višja predavateljica in Direktorica za Športno prehrano. Trenutno zaseda položaj v uredniškem odboru mednarodne revije Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism (Revija za športno prehrano in presnovo) in je članica organizacije American
College of Sport Medicine (ACSM – največja organizacija za raziskave na področju športa, medicine in splošne vadbe na
svetu). Je tudi članica skupine Sports and Cardiovascular Nutritionists (SCAN – športni in kardiovaskularni nutricionisti), znotraj združenja American Dietetic Association (ADA - Akademija za prehrano in dietetiko).
- Je Direktorica za Športno prehrano in ugledna višja predavateljica na University of California v Davis-u
- Članica Ameriškega kolidža za športno medicino
- Članica uredniškega odbora Mednarodnega časopisa za športno prehrano in presnovo
- Avtorica številnih knjig
 

Podkategorije

There are no products to list in this category.