5 načinov, da očistite svoje telo

  • May 05, 2021
  • 9
  • 0
  • 0

  • 5 načinov, da očistite svoje telo

5 načinov, da očistite svoje telo

KAJ JE ZDRAVA PREHRANA? Preprosto povedano, je to način življenja, ko jemo hrano, ki je čim bolj naravna oziroma minimalno obdelana – rečemo ji tudi polnovredna hrana. Filozofija družbe NeoLife je že od leta 1958 zasnovana na polnovredni hrani, bogati s hranljivimi snovmi. Tukaj je nekaj načinov vključitve polnovredne hrane v vaše vsakdanje življenje.

1. Zamenjajte izdelke v svoji shrambi: podarite ali vrzite v smeti vsa rafinirana živila, ki so jim odstranili pomembna hranila, vključno z belo moko, kruhom in sladkorjem. Nadomestite jih s polnovredno hrano: polnovredna moka, 100 % polnovredni kruh in med ali agavin sirup.

2. Berite označbe na izdelkih: ko izbirate pakirane izdelke, bodite pozorni na tiste sestavine, ki jih poznate in jih sploh znate izgovoriti. Izberite izdelek, ki vsebuje manj kot tri sestavine. Pakirani izdelki pogosto vsebujejo veliko sladkorja, kar se hitro vidi v dodatnih centimetrih okrog vašega pasu. Tisti z visoko vsebnostjo soli vam lahko zvišajo krvni tlak. Nekateri sploh ne izgledajo očitni krivci: npr. paradižnikova omaka, marmelada ali mlečni izdelki, vendar so velik vir sladkorja.

3. Izberite ekološko: če je le mogoče, kupujte sadje in zelenjavo, ki je zraslo ekološko, ne glede na to ali je sveže (ki mu dajte prednost), zamrznjeno ali konzervirano.

4. Vključite zdrave maščobe: zdrave maščobe za srce so: ribje maščobe omega 3,  olivno olje, avokado ter maslo iz oreščkov, in so odlično nadomestilo za nasičene maščobe iz masla in rdečega mesa.

5. Kuhajte doma: če boste kuhali sami, boste imeli nadzor nad sestavinami in istočasno zmanjšali svojo odvisnost od predelanih živil. V svojo kuharsko ustvarjalnost vključite tudi družino in prijatelje, tako boste z njimi delili prijetne trenutke ob druženju in ustvarjanju obrokov. 


Napiši komentar

Note: HTML ne bo preveden!