Naravni kalcij, magnezij +D


  • Proizvajalec:NeoLife
  • Šifra: 724
  • Razpoložljivost: Na zalogi

  • 21.60€




Naravni kalcij, magnezij + D

Naravni kalcij, magnezij KAL-MAG plus D

  Nič sintetičnega! Ne vsebuje GSO - gensko spremenjenih organizmov.
  Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil.

Vsebina: 180 tablet
Uporaba: 1 - 3 tableti dnevno

Naravni kalcij, magnezij KAL-MAG plus D

- Je mešanica farmacevtsko čistega organskega kalcija iz različnih naravnih virov (jajčne lupine, lupine školjk), ki se hitro topijo in absorbirajo.
- Podvaja prednosti kalcija in magnezija ter zagotavlja veliko večje prednosti.
- V optimalnem razmerju dveh rudninskih snovi:
    2 dela kalcijem in 1 del magnezija za najboljše dopolnjevanje potreb našega telesa.
- Štiri tablete CAL-MAG-a vsebujejo 600 mg kalcija in 300 mg magnezija, kar zagotavlja optimalen vnos.
- Ponuja vitamin D3 v visoko biorazpoložljivi obliki za lažjo absorpcijo.
- Ne vsebuje sladkorja.
- Ni pridobljen iz dolomita (kamnine) ali kostne moke.
- Ne vsebuje GSO - gensko spremenjenih organizmov.

Kalcij je tisti hranljivi element, ki ga najpogosteje primanjkuje v naši vsakdanji prehrani.

Razlika med ORGANSKIM in ANORGANSKIM kalcijem:

ORGANSKI kalcij:
 - se absorbira v telo in kosti, ker je že enkrat predelan ( jajčne lupine in lupine školjk ).
ANORGANSKI kalcij:
 - se NE absorbira v naše telo in kosti, ker je pridobljen iz kamnin.

Zakaj KAL-MAG plus D?

- prispeva k zdravju in čvrstosti kosti (osteoporoza)
- je bistvenega pomena pri krčenju in sproščanju mišic (pomanjkanje – mišični krči)
- prispeva k normalnemu prenosu živčnih impulzov,
- magnezij in vitamin D prispevata k ohranjanju zdravih kosti in zob,
- vitamin D prispeva k normalni absorpciji kalcija,
- za širjenje živčnih impulzov,
- kot antikoagulant v krvi,
- rasti mišic,
- upočasni ali prepreči razvoj osteoporoze, krhkosti kosti in posledičnih zlomov,
- ureja srčni utrip
- pomaga ohranjati nizek krvni tlak,
- je sodejavnik v številnih encimskih reakcijah,
- uravnava kardiovaskularni sistem,
- prehod hranljivih snovi in odpadkov skozi celične stene.

Osteoporoza: Ko so potrebe po kalciju večje od količine, ki jo najdemo v hrani

Naša telesa gradi kostno maso od otroštva preko adolescence do odrasle dobe.
Za zagotovitev največje gostote kostne mase mora naše telo prejeti zadostne količine kalcija, za vzdrževanje strukture kosti in drugih vitalnih funkcij, ki potrebujejo kalcij.
Največji del kostne mase se razvije do okoli 25. leta.

Kostna masa se s starostjo postopoma zmanjšuje. Ko se v prvih nekaj letih življenja začne zadosten vnos kalcija, se kostna masa maksimalno poveča pri starosti 25 let, kar zmanjša tveganje za osteoporozo v naslednjih letih.
Strokovnjaki so izračunali, da je 5 odstotno povečanje kostne mase v mladosti dovolj, da se tveganje za zlome v starosti zmanjša za 50 odstotkov.
Po mnenju nekaterih novozelandskih raziskovalcev, lahko dodatki organskega kalcija zmanjšajo izgubo kostne mase po menopavzi za 30-50 %.

Zadosten vnos kalcija, magnezija in vitamina D v zdravi prehrani, skupaj z ustrezno telesno aktivnostjo, lahko zmanjša tveganje za osteoporozo pri starejših odraslih.

Preprečite osteoporozo

- Jejte hrano, bogato s kalcijem, npr. posneto mleko, jogurt iz posnetega mleka, brokoli, cvetačo, tofu, lososa, sezamova semena, mandlje in listnato zeleno zelenjavo.
- Jejte hrano, ki vsebuje rastlinske estrogene, predvsem tofu in druge izdelke iz soje.
- Ne uživajte hrane, ki ovira absorpcijo kalcija, npr. rdečega mesa in osvežilnih pijač, prevelike količine alkohola ali kofeina,
- Opravljajte telesno vadbo s premagovanjem lastne teže od 30 do 45 minut najmanj 3 krat na teden.
- Ne kadite. Nekatere raziskave so pokazale, da imajo ženske, ki kadijo, za 50 odstotkov večje
tveganje za nastanek osteoporoze.
- Ne jemljite antacidov, ki vsebujejo aluminij, ker preprečuje absorpcijo kalcija tako, da se
veže na fosfor v črevesu.

V naši prehrani zelo verjetno primanjkuje kalcija
Najbolj bogati prehrambeni viri kalcija so mlečni izdelki:
  - sir,
  - jogurt,
  - sladoled,
  - razni mlečni izdelki,
  - zelenjava: zelje in ohrovt,
  - polnovredna moka,
  - riba,
  - tofu,
  - jajčni rumenjak.

Prehranski dejavniki, ki lahko izboljšajo absorpcijo kalcija

Vitamin D je eden izmed dejavnikov, ki najbolj vplivajo na absorpcijo kalcija. Ta vitamin mora biti prisoten v zadostnih količinah iz prehrane ali po delovanju sončnih žarkov, da bi se kalcij lahko zadržal v telesu.
Kislo okolje (nizka pH vrednost) v prebavilih tudi dobro vpliva na absorpcijo kalcija. Želodčna kislina je zelo pomembna za ionizacijo in prebavo kalcija. Pomembno je, da kalcij ostane v raztopini, da bi ga telo lahko absorbiralo. Velik del kalcija se absorbira v zgornjem delu prebavil, kjer je kislost višja.
Beljakovine v hrani povečajo količine absorbiranega kalcija, saj se aminokisline iz beljakovin vežejo s kalcijevimi ioni. Iz tega nastanejo kalcijevi kelati, ki se zlahka absorbirajo.

PREBERI VEČ …

Kalcij, ki se nabira v kosteh, je neke vrste »rezerva«, iz katere telo lahko zajema, da ohranja enako koncentracijo kalcija v krvi. Po ocenah se pri odraslem človeku vsak dan 700 mg kalcija preseli iz kosti v kri in nazaj. Če človek ne zaužije dovolj kalcija, se kalcij ne bo vračal v kosti in bodo le-te bolj krhke - osteoporoza.
Moramo pa upoštevati, da lahko naša prebavila dejansko absorbirajo le 20-30 % zaužitega kalcija. Preostali delež sploh ne pride v naš metabolizem.

Prisoten je v vseh celicah in je tako pomemben za naš metabolizem, da ga je telo prisiljeno jemati iz kosti, če ga ne dobi dovolj iz vsakdanje prehrane.
Raziskave so dokazale, da lahko z uživanjem večjih količin kalcija upočasnimo ali preprečimo razvoj osteoporoze (krhkosti kosti). Kalcij lahko omeji povišanje krvnega tlaka.
Zbirajo se tudi dokazi, po katerih naj bi magnezij igral pomembno vlogo pri uravnavanju delovanja srca in ožilja ter krčenja mišic.
Znano je tudi, da stres zmanjšuje količine magnezija v telesu.

Belgijska študija je dokazala, da je z dopolnjevanjem kalcija in vitamina D možno zmanjšati ne-hrbtenične zlome pri starejših za 40%.
Številne študije dokazujejo, da se lahko z uživanjem večjih količin kalcija in telovadnimi vajami z utežmi, spodbudi izgradnja kostne mase tudi v starosti.

Kalcij ni bistvenega pomena samo za kosti

Kalcij je rudninska snov, ki je v človeškem telesu prisotna v največji količini, saj sam predstavlja 2% telesne teže.
Različno sodeluje v številnih funkcijah, ki dejansko zadevajo vse celice in tkiva.
99% kalcija je v kosteh in zobeh in jim zagotavlja trdnost. Preostali 1 % je razpršen v telesnih tkivih in tekočinah.
In vendar prav takšna majhna količina igra zelo pomembno vlogo. Telo ne dopušča, da bi se koncentracija kalcija v krvi spreminjala, zato jo skrbno nadzorujejo hormoni.

Zakaj prav KAL - MAG plus D podjetja NEOLIFE?

- Kal-Mag Plus D je eden najboljših prehranskih dopolnil, ki dandanes obstajajo.
- Optimalno razmerje 2 : 1 med kalcijem in magnezijem za popolnejše dopolnjevanje vsakodnevne prehrane.
- Izboljšuje absorpcijo. V 3 tabletah je 5 mikrogramov vitamina D3.
- Naravni izvor. Vsebuje hitro topen organski kalcij farmacevtske stopnje čistosti.
- Brez dodanega sladkorja.
- Ne vsebuje kamnin ali kostne moke.

 

Etiketa izdelka: KAL-MAG plus D

Ogled izdelka na strani NEOLIFE

 

OPOZORILO - Če ste preobčutljivi ali alergični na katero od sestavin tega izdelka ali jemljete zdravila, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Napišite mnenje

Captcha

Oznake: Naravni kalcij, magnezij +D