Pomanjkanje cinka lahko povzroči težave

  • April 04, 2024
  • 261
  • 0
  • 0

  • Pomanjkanje cinka lahko povzroči težave

Pomanjkanje cinka lahko povzroči težave

Eden prvih znakov pomanjkanja cinka je utrujenost in slabo počutje. Cink odigra ključno vlogo pri presnovi energij. Pomanjkanje cinka lahko povzroči znižano raven energije ter občutek izčrpanosti. Osebi, ki doživljajo dolgotrajno utrujenost in šibkost, bo sigurno lahko koristil povečan vnos cinka iz polnovredne hrane ali keliran cink kot dodatek k prehrani.

Drug znak pomanjkanja cinka je tudi oslabljen imunski sistem. Bistveno za uspešno delovanje imunskega sistema je cink, Pomanjkanje tega minerala lahko zmanjša sposobnost telesa za boj proti raznim okužbam in boleznim. Osebe, ki imajo pogoste razne gripe in prehlade, okužbe ter druge s tem povezane težave, lahko koristi povečanje vnosa cinka.

Tudi zmanjšan apetit in nenadzorovana izguba telesne teže je verjetno povezana s pomanjkanjem cinka. Mineral cink ima vlogo pri uravnavanju apetita in metabolizma, pomanjkanje cinka pa lahko povzroči izgubo apetita in posledično izgubo teže. Osebam, ki zaznajo znatno zmanjšanje apetita ali nepojasnjeno izgubo teže, bo koristilo posvetovanje z svojim zdravnikom ter preverjanje stopnjo cinka v telesu. Pomanjkanje cinka lahko povzroči tudi druge simptom, kot so: 
- obledela koža,
- mišična oslabelost,
- dermatološke težave,
- izpadanje las.

Da preprečite pojav teh simptomov je bistveno vzdrževati zadostno raven cinka. Cink je možno najti v prehranskih kot je meso, morski sadeži, oreščki in semena. Osebe, pri katerih obstaja možnost tveganja za pomanjkanje cinka, kot so vegetarijanci in vegani, lahko koristi dopolnilno uživanje dodatkov keliranega cinka [2], saj prepoznavanje znakov pomanjkanja cinka in ustrezen ukrep za povečanje vnosa cinka, lahko vodi do izboljšanja dobrega počutja in splošnega zdravja.

Ostali znaki pomanjkanja cinka

Pomanjkanje cinka lahko privede tudi do zmanjšanja pozornosti in koncentracije. Znaki pomanjkanja so lahko težja zbranost in uspešno opravljanje nalog. Osebe s pomanjkanjem cinka lahko občutijo tudi nemir in impulzivnost, kar dodatno vpliva na njihovo sposobnost koncentracije.
Cink ima vlogo tudi pri sposobnostih spomina in učenja.

Pomanjkanje cinka lahko povzroči motnje spomina in učenja. To lahko oteži pridobivanje in ohranjanje novih informacij. Osebe s pomanjkanjem cinka imajo lahko težave s priklicem informacij, pozabljajo pomembne podrobnosti in imajo težave pri učenju novih življenjskih veščin. 

Pomanjkanje cinka je bilo povezano tudi z depresijo in anksiozno motnjo.

Cink ima ključno vlogo pri uravnavanju nevrotransmitorjev. Ti so odgovorni za uravnavanje razpoloženja in čustev. Depresijo in tesnobo lahko povzroči pomanjkanje cinka. Zato sta depresija in anksiozna motnja tudi vedenjska in kognitivna znaka pomanjkanja cinka.

Če se pomanjkanje cinka dolgoročno ne izboljša, lahko to povzroči druge zdravstvene težave. Te so izpadanje las, kardiovaskularne težave in slaba inzulinska rezistenca.

Zakaj izbrati naravni cink kelirani družbe NeoLife?

Prednosti kelirane oblike cinka v Neolife izdelkih vključujejo visoko farmacevtsko čistost, učinkovitost in najboljšo absorpcijo. Cink NeoLife je keliran z aminokislinama glicinom in metioninom, kar omogoča najboljšo absorpcijo v telesu. Poleg tega je Neolife organski kelirani cink 100% naraven, biorazpoložljiv in ne povzroča draženje črevesja, kar pomeni, da je primeren tudi za tiste z občutljivim prebavnim sistemom.
Izdelan je po zaščiteni 3D tehnologiji, kar zagotavlja maksimalno absorpcijo in učinkovitost.

Nekatere ključne prednosti uporabe keliranega cinka vključujejo:
- Najboljša biološka razpoložljivost in absorpcija.
- Višja čistost in učinkovitost.
- Manjše tveganje za draženje prebavnega sistema.
- Istočasno je primeren za otroke, najstnike in odrasle.

Preberi več o Naravni CINK kelirani in ga naroči TUKAJ

Napiši komentar

Note: HTML ne bo preveden!

Sorodni izdelki


Naravni multivitamini za otroke

Naravni multivitamini za otroke

Naravni multivitamini za otroke Naravni multivitamini za otroke VITA-SQUARES   Nič sintetičnega! Ne vsebuje GSO - gensko spremenjenih organizmov.   Ni dodanih sint..

34.37€

Naravni CINK kelirani

Naravni CINK kelirani

Naravni CINK kelirani Naravni CINK kelirani Chelated ZINC Nič sintetičnega! Ne vsebuje GSO - gensko spremenjenih organizmov. Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil. ..

18.00€

Naravni multivitamini kompleks

Naravni multivitamini kompleks

Naravni multivitamini kompleks Naravni multivitamini kompleks FORMULA IV Nič sintetičnega! Ne vsebuje GSO - gensko spremenjenih organizmov. Ni dodanih sintetičnih arom, barv..

54.33€