Resnica o aknah

  • May 05, 2021
  • 16
  • 0
  • 0

  • Resnica o aknah

Resnica o aknah

Akne predstavljajo enega od najpogostejših dermatoloških stanj mladih po vsem svetu.1
So težko obvladljive in močno znižujejo samozavest.

Čeprav še ni popolnoma jasne povezave med prehrano in dieto, nekateri dokazi kažejo, da lahko pomaga zmanjšano uživanje praznih kalorij in sladkarij.

Raziskava, objavljena v American Journal of Clinical Nutrition, kaže, da lahko omejeni vnos visoko glikemičnih živil, kot so bel kruh, krekerji, sladkarije in gazirane pijače zmanjšajo izbruhe aken pri mladih odraslih. V tej 12-tedenski raziskavi je 43 moških z aknami, v starosti 15-25 let, sledilo bodisi dieti z nizko-glikemično obremenitvijo bodisi dieti z visoko-glikemično obremenitvijo. Vsak mesec so ocenili njihove akne. Ob koncu raziskave so pri skupini z nizko-glikemično obremenitvijo ugotovili večje zmanjšanje aken kot v kontrolni skupini, prav tako se jim je izboljšala inzulinska občutljivost. Zaradi teh ugotovitev so pričeli raziskovalci razmišljati, da lahko veliki skoki sladkorja v krvi spodbudijo hormone k presežni proizvodnji maščob, ki nato sprožijo akne.

Čeprav je bila to le manjša raziskava, je ena od mnogih, ki vključujejo vlogo prehrane pri obvladovanju aken.

Pred kratkim so v reviji Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics objavili pregled 27-ih raziskav na omenjeno temo in zaključili, da je nizko-glikemična dieta dokazano najbolj prepričljiv dejavnik za vzpostavitev povezave med prehrano in aknami.

Za zniževanje glikemičnega indeksa (uravnavanje sladkorja v krvi), vam bosta v povsem naravno in veliko pomoč Botanical Balance in Neolife Shake, ki dokazano uravnavata in znižujeta sladkor v krvi.

REFERENCE

1. Thiboutot DM. Overview of acne and its treatment. Cutis. 2008;81:3–7.
2. Burris J, et al. Acne: the role of medical nutrition therapy. J Acad Nutr Diet. 2013 Mar;113(3):416-30.

Napiši komentar

Note: HTML ne bo preveden!

Sorodni izdelki


Naravne beljakovine - vanilija

Naravne beljakovine - vanilija

Naravne beljakovineNaravne beljakovine - NEOLIFE Sheak - vanilijaNič sintetičnega! Ne vsebuje GSO - gensko spremenjenih organizmov.Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil ali k..

68.33€

Kurkuma, cimet kompleks

Kurkuma, cimet kompleks

Kurkuma, cimet kompleksKurkuma, cimet kompleks BOTANICAL BalanceNič sintetičnega! Ne vsebuje GSO - gensko spremenjenih organizmov.Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil ali ko..

52.12€