Vrhunski imunski sistem se lahko zgradi že v otroških letih

  • June 06, 2021
  • 26
  • 0
  • 0

  • Vrhunski imunski sistem se lahko zgradi že v otroških letih

Vrhunski imunski sistem se lahko zgradi že v otroških letih

Probiotiki so zdrave bakterije, ki doprinašajo mnogo koristi za zdravje in skrbijo za dober imunski sistem tako pri odraslih kakor tudi pri otrocih. Iz tega razloga se uporaba probiotikov kadarkoli lahko doda tudi v redno dieto otroka.

Kakšne so prednosti probiotikov za otroke?
Probiotiki pomagajo pri prebavi ter s tem spodbujajo, da se vitamini in minerali hitreje absorbirajo v njihovo telo ne glede na to ali bodo črpani iz hrane ali pa iz vitaminskih dopolnil. Na ta način preprečujejo nalezljive bolezni in imajo celo vlogo pri vzdrževanju zdrave telesne teže. Zdravo stanje bakterij v otroškem črevesju preprečuje zaprtje, sindrom razdražljivega črevesja, drisko in podobne neprijetne težave prebavil. Edino na takšen način bo otroško telo že zelo zgodaj razvilo odličen imunski sistem, ki mu bo koristilo tudi v odraslih letih.

Seveda pa se morate zavedati, da za zdrav imunski sistem pri otroku ni dovolj le jemanje dopolnil temveč je potrebna celostna uravnotežena zdrava prehrana. V nekaterih živilih se že nahajajo probiotiki vendar običajno v premajhni meri, da bi bilo dovolj za zdravo prebavo. Kakršnakoli dopolnila so le dodatek oz. pika na uravnoteženi pravilni zdrav prehrani.

Probiotiki so tudi obvezna terapija po jemanju antibiotikov. V kolikor je vaš otrok zaradi bolezni moral jemati antibiotike, je zelo pomembno, da po zaključku jemanja poskrbite za ponovno vzpostavitev ravnovesja bakterij. Antibiotiki porušijo to ravnovesje in v kolikor se to neravnovesje ne popravi hitro, lahko tvegate da njihov imunski sistem še dodatno oslabi.

Ali so probiotiki varni za otroke?
Probiotiki so zelo varno dopolnilo, seveda v kolikor so to preverjeno naravni probiotiki. Na trgu je zelo veliko podobnih izdelkov katera vsebina je vprašljiva saj je težko preverljiva. V kolikor boste v dieto otroka dodali probiotike, se seveda dobro prepričajte, da so naravni, saj lahko nekateri naredijo slabšo vlogo za njihov imunski sistem, ki se praktično šele razvija.

Kot varne, naravne, preizkušene ter tudi izredno učinkovite probiotike vam priporočamo Naravni probiotik kompleks ACIDOPHILUS Plus.


Vrhunski imunski sistem se lahko zgradi že v otroških letih

Napiši komentar

Note: HTML ne bo preveden!

Sorodni izdelki


Naravni multivitamini za otroke

Naravni multivitamini za otroke

Naravni multivitamini za otrokeNaravni multivitamini za otroke VITA-SQUARES  Nič sintetičnega! Ne vsebuje GSO - gensko spremenjenih organizmov.  Ni dodanih sintetičnih ar..

30.33€

Probiotik kompleks za otroke

Probiotik kompleks za otroke

Naravni probiotik kompleksNaravni probiotik kompleks ACIDOPHILUS Plus Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil ali konzervansov. Nič sintetičnega! Ne vsebuje GSO - gen..

41.57€