Borovnice in grozdičje kompleks


  • Proizvajalec:NeoLife
  • Šifra: 790
  • Razpoložljivost: Na zalogi

  • 29.20€
Borovnice in grozdičje kompleks

Borovnice in grozdičje kompleks FLAVONOID Complex

Nič sintetičnega! Ne vsebuje GSO - gensko spremenjenih organizmov.
Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil.

Vsebina: 60 tablet
Uporaba: 1 - 2 tableti dnevno

Borovnice in grozdičje kompleks - FLAVONOID Complex

- Zagotavlja raznolika fitohranila iz optimalne porcije sadja in zelenjave.
- Raziskave povezujejo flavonoide z možnostjo zmanjšanim tveganjem bolezni srca in druge starostne degenerativne bolezni.
- Izboljšuje cirkulacijo krvi, ojača stene kapilar ter podpira zdravje srca in ožilja.
- Spodbuja celično zdravje in zdravo rast tkiva po telesu.
- Preprečuje vnetne procese.
- Za črevesje in jetra, zagotavljajo dodatno zaščito.
- Vsebuje vodotopne flavonoidi iz: zelenega čaja, ohrovta, brusnic, bezga, rdečega in črnega grozdja, korenine pese, limon, pomaranč in koncentrata grenivke.

V prehrani je ena izmed prvih nalog flavonoidov antioksidativna zaščita vodnih delov naših celic ter telesnih tekočin - kri.

Zakaj Borovnice in grozdičje kompleks - FLAVONOID Complex?

izdelek flavonoid complex neolife z grozdjem jagodami borovnicami- Flavonoidi delujejo protivnetno in na različne načine vplivajo na imunsko sposobnost celice in imunske reakcije.
- Zeleni čaj vsebuje sestavine, ki jim gre največja zasluga za koristi zelenega čaja, to so flavonoidi, siloviti antioksidanti, ki delujejo proti virusom, bakterijam in kancerogenim snovem.
- Zmanjšuje tveganje srčnih obolenj.
- Raziskave na ljudeh so dokazale, da lahko prehrana bogata s flavonoidi zmanjša tveganje srčnih napadov.

Dokazano je, da številni flavonoidi zavirajo oksidacijo LDL holesterola (oziroma »slabega« holesterola), ter zmanjšujejo sprijemanje krvnih ploščic.

- Je antioksidant in »odstranjevalec« prostih radikalov. Zaščiti telesne tekočine vključno s krvjo pred oksidacijo.
- V raziskavah se je pokazala povezava med vsakdanjo prehrano, bogato s sadjem, zelenjavo, čajem in vinom, ki vsebujejo veliko flavonoidov ki so povezane s staranjem.
- Flavonoidi stabilizirajo vitamin C in mu pomagajo k večji učinkovitosi.
- Flavonoidi in vitamin C igrajo komplementarne vloge v zaščiti želodca in prebavil.
- Flavonoide in vitamin C najdemo v rastlinah skupaj. Vitamin C zaščiti flavonoide pred oksidacijo.
- Flavonoidi izboljšujejo absorpcijo vitamina C. Vitamin C pa lahko poveča absorpcijo flavonoidov.

Flavonoid Complex-u je dodano 30 mg vitamina C v vsaki tableti, s tem se poveča absorpcija izdelka in zaščitijo se flavonoidi pred oksidacijo.

PREBERI VEČ …

Flavonoidi so vodotopni antioksidanti, ki jih najdemo v sadju, zelenjavi, čaju in vinu.
Rezultati mnogih znanstvenih študij potrjujejo številne koristne učinke na organizem, če uživamo prehrano bogato s flavonoidi - naravnimi pigmenti, ki dajejo živo modro, vijolično, zeleno, rumeno, oranžno in rdeče barvo mnogim vrstam sadja in zelenjave.
Sadje in zelenjava, ki vsebujejo flavonoide, ko so borovnice ali zeleni čaj imajo močno antioksidacijsko delovanje.

Nekateri bioflavonoidi so bili temeljito raziskani; v naravi je znanih več kot 4000 različnih vrst in ugotavljajo, do so bolj učinkoviti takrat, ko jih zaužijemo skupaj.
Znanstvene raziskave dokazujejo, da imajo lahko ti zaščitni elementi vlogo pri zdravju srca in ožilja in drugih degenerativnih boleznih, povezanimi s starostjo. Poleg tega lahko delujejo kot pomembni antioksidanti v telesnih tekočinah, torej tudi v krvi.

Pomanjkanje flavonoidov

Raziskave dokazujejo, da obstaja možna obratno sorazmerna povezava med določenimi boleznimi in uživanjem sadja in zelenjave.
Istočasno je postalo jasno, da uživamo v Evropi veliko manj sadja in zelenjave, kot bi bilo potrebno.
Ker dobimo največ flavonoidov v naši prehrani iz sadja in zelenjave, je jasno, da dobimo nezadostne količine flavonoidov.

Francoski in azijski paradoks

Po vsej verjetnosti flavonoidi predstavljajo rešitev dveh zelo zanimivih zdravstvenih ugank.
Ob koncu osemdesetih in začetku devetdesetih let je v medijih bilo veliko govora o zanimivem pojavu v Franciji. Čeprav je francoska kuhinja po navadi zelo mastna, ne povzroča toliko srčnih obolenj, kolikor bi si pričakovali znanstveniki. Končno so ugotovili, da so flavonoidi in elagijska kislina, »prehrambeni heroji«, odgovorni za ustrezno zaščito in najdemo jih v rdečem in črnem grozdju, iz katerega delajo rdeče vino – nepogrešljivo v francoskih kuhinji.
Na podoben način so znanstveniki preučevali različne azijske kuhinje, ki vsebujejo veliko prekajenih jedi in živil v razsolu. Kljub takšni prehrani je obolevnost za rakom na želodcu presenetjivo nizka. V tem primeru so raziskave kazale na zaščitne koristi flavonoidov (katehinov) v zelenem čaju, ki ga ljudje v Aziji veliko pijejo.
Flavonoid Complex družbe NEOLIFE nudi raznolikost in gostoto flavonoidov iz vrste polnovrednih živil.

Zakaj prav FLAVONOID Complex podjetja NEOLIFE?

- Je dopolnilo širokega spektra vodotopnih antioksidantov.
- Pravo korist za zdravje predstavljata RAZNOLIKOST in GOSTOTA hranljivih elementov v živilih, ker naravna živila v naravi vsebujejo večje število flavonoidov v skupinah.
- Flavonoid Complex vsebuje flavonoide različnih vrst, kakor jih najdemo v naravi, v sadju in zelenjavi iz človeške prehrambene verige.
- Formula širokega spektra flavonoidov, vključuje vse vrste flavonoidov: flavone, flavanole, flavanone, antocijanine in katehine.
flavonoid compleks z grozdičevjem za prehlajen mehur- Vsebuje sestavine iz polnovrednih živil, ekskluzivna mešanica ekstraktov iz naravnih prehranskih virov kot so:
   - borovnice
   - jagode črnega bezga
   - limona
   - brusnice
   - ameriške borovnice
   - zeleno zelje
   - rdeča pesa
   - rdeče in črno grozdje
   - grenivka
   - robidnice
   - katehini iz zelenega čaja
   - elagijska kislina iz: grozdja, borovnic in drugega jagodičja

- Z dodatkom elaginske kisline, ki je naravno povezana s flavonoidi (nahaja se v borovnicah in jagodah).
- Zagotavlja vnos vseh najpomembnejših flavonoidov v laboratorijsko preverjenih količinah. Flavonoid Complex je redno preverjen, da bi zagotovili vsebnost določenega spektra flavonoidov, katerih blagodejne učinke so preverili v študijah in raziskavah.
- Je praktičen za uporabo. Vsaka tabletka vsebuje popoln profil vodotopnih antioksidantov, kakor ga vsebuje idealna porcija sadja in zelenjave, bogatih s flavonoidi.
- Je popolnoma naraven in NE vsebuje umetnih barvil, arom ali sladil.

Navodilo za uporabo: 1 - 2 tableti dnevno.

 *Za otroke lahko tabletko zdrobite in jo vmešate med hrano.
 

Etiketa izdelka: FLAVONOID Complex

Ogled izdelka na strani NEOLIFE

 

OPOZORILO - Če ste preobčutljivi ali alergični na katero od sestavin tega izdelka ali jemljete zdravila, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

 

Napišite mnenje

Captcha

Oznake: Borovnice in grozdičje - FLAVONOID Complex